Vammen Bageri blev opført i 1913 af Carl Hesselberg, som købte grunden af Niels Braad Rasmussen. Bagermester Carl Hesselberg drev bageriet frem til 1948, hvor sønnen Søren Peder Hesselberg overtog og åbnede et konditori i 1956. Få år senere udviklede det sig til en restaurant med Dinér Transportable, i tilknytning til bageriet. I 1958 fik han også spiritus-bevilling, og så kunne det for alvor drives som en kro og et spisested. Senere blev det lavet om til Vammen Kro.
Søren Peter Hesselberg drev stedet i 33 år, hvorefter han i 1980 solgte det til Karen Margrethe Handbjerg, som også satsede på at levere mad ud af huset. Selve bageriet blev allerede nedlagt i 1966 i forbindelse med en større ombygning, hvorefter butikken blev brødudsalg for Rødding-bageren Børge Sørensen.
Bodil og Egon Andersen drev kroen fra cirka 1990 til 2005.
‘Vammen Kro og Bodega’ blev overtaget i 2005 af parret Ole og Helga Feirup, som flyttede til Vammen med deres datter, efter 14 år i USA. Han kom oprindeligt fra København og var uddannet kok, og hun kom fra Færøerne. De åbnede både køkken, selskabslokaler og restauranten.