Hera blev bygget i 1921-1922 af Murermester Carlsen, og familien flyttede hertil fra Viborg, hvor de havde boet nogle år. Historien bag familien startede i Rødding, hvor en gård brændte og skulle genopbygges. Der kom to murere og forestod dette arbejde. Begge giftede sig med én af gårdens døtre, og begge byggede et hus i Vammen: det ene var ‘Hera’ og det andet var ‘Pax’, som ligger på hjørnet af Catrinevej og Tinghøjvej. 

Julekort fra dét år, hvor Hera blev bygget og familien Carlsen flyttede ind. Familien står udenfor: Murermester Marius Carlsen og hans kone Anne Katrine, samt deres tre børn. På julekortet står der “Kære allesammen, En glædelig Jul og et godt Nytår ønskes Eder af Familien Carlsen, Vammen. Abry” (og muligvis flere navne – er udvisket). Fra Georg Dalberg.

Familien Carlsen, som flyttede ind i deres nybyggede hus i 1922. Foto fra Georg Dalberg, som er parrets barnebarn og som senere voksede op i huset.

Familien Dalberg, som overtog huset fra hendes forældre. Foto fra Georg Dalberg (som er ‘lillebror’en’ på fotoet)

Hestevogn inde på gårdspladen bag Hera. Foto fra Georg Dalberg.

 

Stemningsbillede fra køkkenet i Hera, hvor ‘madholdet’ sørger for at selskabet inde i stuen får mad og drikke; det har sikkert været en rund fødselsdag. Årstal ukendt. Foto fra Georg Dalberg.

Dalberg hos brevduerne. Han var en ivrig brevdue-avler, og var med i Vammen Brevdueforening. Foto fra Georg Dalberg.

Abry Dalberg med børnene udenfor huset. Foto fra Georg Dalberg.

Dalberg med sønnen Georg foran huset, som dengang havde et andet indgangsparti. Foto fra Georg Dalberg.

Tre generationer foran udbygningen ved Hera – inden den blev pudset op. Foto fra Georg Dalberg.