Vammen Bageri blev opført i 1913 af Carl Hesselberg, som købte grunden af Niels Braad Rasmussen. Bagermester Carl Hesselberg drev bageriet med tilhørende konditori frem til 1948, hvor sønnen Søren Peder Hesselberg overtog og etablerede en restaurant med Dinér Transportable, i tilknytning til bageriet.  I 1958 fik han også spiritus-bevilling, og så kunne det for alvor drives som en kro og et spisested. Senere blev det lavet om til Vammen Kro.

Vammen Bageri ca. 1930

Bageriet set fraoven og fra bagsiden, cirka 1946.

Bageriet set fra bagsiden. Bageren havde også grise til opfedning, og kørte rundt med grise – derfor staldene bag bageriet.

Søren Peter Hesselberg drev stedet i 33 år, hvorefter han solgte det til Karen Margrethe Handbjerg, som også satsede på at levere mad ud af huset. Selve bageriet blev nedlagt ved denne lejlighed, og butikken blev brødudsalg for Rødding-bageren Børge Sørensen.

Søren Peter Hesselberg i anledning af hans 75 års fødselsdag. Udover at være bagermester og kroejer, var han også et meget aktivt menneske i sin by, bl.a. som formand og aktiv i adskillige foreninger. Han var også en habil pilot, og han var brevdueflyver og var underviser såvel som konsulent i brevdueflyvning.

 

Vammen Bageri, Konditori og Restaurant 1977

‘Vammen Kro og Bodega’ blev overtaget i 1985 af parret Ole og Helga Feirup, som flyttede til Vammen med deres datter, efter 14 år i USA. Han kom oprindeligt fra København og var uddannet kok, og hun kom fra Færøerne. De åbnede både køkken, selskabslokaler og restauranten.

Foto fra 2005, hvor Sonja Vermeulen, Hanne Niewald og Ulla Pia Bjerre Larsen overtog Vammen Kro fra Egon og Bodil Andersen.

 

 


Tidslinie